Twentse Midwinterhoornwandeling 22 december 2019

De enige echte Twentse Midwinterhoornwandeling heet zo omdat deze wandeling al vele tientallen jaren georganiseerd wordt door de buurtschappen in Twente. Dit jaar alweer de 36e editie! Elk jaar is een ander buurtschap aan de beurt om de wandeling te organiseren. Tijdens deze wandeling zie je het mooie Twentse winterlandschap in combinatie met de bijzondere eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. Deze traditie is waarschijnlijk ontstaan in de tijd van de Germanen en is als traditie erkend door de Unesco.

Dit jaar laten wij in Denekamp het mooie Twentse landschap en het bijzondere gebruik zien aan de wandelaars tijdens de midwinterhoornwandeling op 22 december 2019.

U kunt kiezen uit een korte wandeltocht van 6 km of een lange wandeltocht van 10 km, waarbij u onderweg de klanken van de midwinterhoorn hoort. Op verschillende plaatsen langs de route staan één van de ongeveer 25 blaasgroepen uit diverse plaatsen. De groepen blazen volgens een strak tijdschema. Het officiële startpunt is bij 't Wubbenhof aan de Oldenzaalsestraat. Borden zullen u wijzen naar de parkeerplaatsen. Om de wandeling nog interessanter te maken kunt u een programmaboekje aanschaffen. Hierin staat de route beschreven en worden de tijden aangegeven wanneer er op een blaaspunt geblazen wordt. Verder staan er wetenswaardigheden in over het gebied, het landgoed Singraven en de diverse boerderijen waar u langs loopt. Door aanschaf van het boekje kunt u op de aangegeven plekken parkeren en helpt u mee om dit evenement te bekostigen.

Tevens kunt u na afloop de Kerstmarkt in het centrum van Denekamp bezoeken.