Landgoed Singraven

Wij hebben al geluncht bij de historische watermolen het Singraven en genieten van het landgoed. Je kunt een wandeling maken door de prachtige tuin van het Huis Singraven, oh wat is het hier mooi, sereen en groen. Na een kaartje gekocht te hebben bij de Winkel aan de Dinkel – tegenover Restaurant de Watermolen – melden wij ons op tijd bij het hek van het landhuis. Met nog meer geïnteresseerden lopen wij samen met de gastvrouw via de lange laan naar het huis. Hier worden wij verwelkomd door de gastheer van vandaag.

 


Deze keurige heer is zeer bevlogen en vertelt ons alles van het landgoed. Wij mogen veel kamers aanschouwen (maar nergens aankomen natuurlijk), maar de eetkamer had toch wel mijn voorkeur. Prachtig gedekte grote tafel, vol met uniek porselein, kristal en zilver speciaal gemaakt voor een van de eigenaren.

Het huis staat vol met kunst, antieke meubels, wandkleden, schilderijen en in leer gebonden boeken. Het is in goede staat, de laatste eigenaar mr. Willem Frederik Jan Laan heeft destijds het huis geheel laten restaureren en in de oude staat terug gebracht. Helaas mogen wij geen foto’s maken van deze pracht en praal.
Na zijn dood heeft hij het landgoed inclusief de kunst nagelaten aan een stichting.

Op onze route naar Singraven kwamen wij langs een windkorenmolen. Daar wilde ik nog even naar toe, maar we hadden helaas een te druk programma. Reden genoeg om weer eens terug te komen!

Denekamp en Dinkelland wat hebben we genoten, we hebben er maar drie dagen vertoefd maar het voelt als een week vakantie.

Wij willen iedereen die ons zo vriendelijk ontvangen heeft ontzettend bedanken voor jullie gastvrijheid en alle goede zorgen.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Workshop: bonbons maken bij De Gouden Kruimel in Ootmarsum

Door Diny op dinsdag 12 maart 2019.
Categorieën:ActiviteitenNieuws

Workshop Chocolade en bonbons

Afgelopen week had ik Ladies Night met mijn collega’s en tijdens deze gezellige avond volgden wij een workshop Chocolade en Bonbons maken bij De Gouden Kruimel in Ootmarsum. Wat hadden we een leuke avond! De workshop werd gegeven door Margriet, de eigenaresse van De Gouden Kruimel. Ook als je niet zo van chocolade houdt (bestaat dat?), is de workshop erg leuk. Margriet vertelt met zo ontzettend veel passie en enthousiasme over chocolade, dat je er zelf ook enthousiast van wordt!

Lees verder >

Op ontdekkingstocht door het mooie Denekamp

Door Sandra op dinsdag 22 januari 2019.

Op uitnodiging van VVV Ootmarsum-Dinkelland zijn we in Twente om te genieten van al het moois en lekkers wat deze streek te bieden heeft. We hebben Ootmarsum en omgeving al eens bezocht, nu gaan we naar Denekamp. Denekamp ligt in Twente (Overijssel) aan de prachtige rivier de Dinkel. Samen met Ootmarsum en Weerselo vormen zij de gemeente Dinkelland. Wij gaan nu op ontdekkingstocht door het mooie Denekamp.

 

Lees verder >

Natura Docet Wonderryck Twente

Door Diny op maandag 8 april 2019.

Als klein jongetje ging ik samen met mijn vader regelmatig naar het Natuurmuseum in Nijmegen. Ik kon me dan tijden vergapen aan de diorama’s met opgezette dieren. Achter glazen wanden waren hele landschappen gemaakt waarin je precies kon zien welke dieren met elkaar te maken hadden in het plaatselijke ecosysteem.

Lees verder >