Landgoed Singraven

Wij hebben al geluncht bij de historische watermolen het Singraven en genieten van het landgoed. Je kunt een wandeling maken door de prachtige tuin van het Huis Singraven, oh wat is het hier mooi, sereen en groen. Na een kaartje gekocht te hebben bij de Winkel aan de Dinkel – tegenover Restaurant de Watermolen – melden wij ons op tijd bij het hek van het landhuis. Met nog meer geïnteresseerden lopen wij samen met de gastvrouw via de lange laan naar het huis. Hier worden wij verwelkomd door de gastheer van vandaag.

 


Deze keurige heer is zeer bevlogen en vertelt ons alles van het landgoed. Wij mogen veel kamers aanschouwen (maar nergens aankomen natuurlijk), maar de eetkamer had toch wel mijn voorkeur. Prachtig gedekte grote tafel, vol met uniek porselein, kristal en zilver speciaal gemaakt voor een van de eigenaren.

Het huis staat vol met kunst, antieke meubels, wandkleden, schilderijen en in leer gebonden boeken. Het is in goede staat, de laatste eigenaar mr. Willem Frederik Jan Laan heeft destijds het huis geheel laten restaureren en in de oude staat terug gebracht. Helaas mogen wij geen foto’s maken van deze pracht en praal.
Na zijn dood heeft hij het landgoed inclusief de kunst nagelaten aan een stichting.

Op onze route naar Singraven kwamen wij langs een windkorenmolen. Daar wilde ik nog even naar toe, maar we hadden helaas een te druk programma. Reden genoeg om weer eens terug te komen!

Denekamp en Dinkelland wat hebben we genoten, we hebben er maar drie dagen vertoefd maar het voelt als een week vakantie.

Wij willen iedereen die ons zo vriendelijk ontvangen heeft ontzettend bedanken voor jullie gastvrijheid en alle goede zorgen.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Fietsen bij Ootmarsum, knooppunten route met tips

Door Sandra op dinsdag 5 februari 2019.

Het afgelopen weekend waren we in Twente en bekeken de omgeving van Ootmarsum. Een rustig, landelijk gebied dat dicht tegen de Duitse grens aanligt. Er is enorm veel te beleven voor de liefhebbers van natuur, statige landhuizen, kunst en gezellige dorpjes. We hadden het enorm naar onze zin. Natuurlijk trokken we onze wandelschoenen aan maar ook gingen we een dagje  fietsen bij Ootmarsum. Een mooie tocht met diverse stops die ik je echt kan aanraden.

Lees verder >

Workshop: bonbons maken bij De Gouden Kruimel in Ootmarsum

Door Diny op dinsdag 12 maart 2019.
Categorieën:ActiviteitenNieuws

Workshop Chocolade en bonbons

Afgelopen week had ik Ladies Night met mijn collega’s en tijdens deze gezellige avond volgden wij een workshop Chocolade en Bonbons maken bij De Gouden Kruimel in Ootmarsum. Wat hadden we een leuke avond! De workshop werd gegeven door Margriet, de eigenaresse van De Gouden Kruimel. Ook als je niet zo van chocolade houdt (bestaat dat?), is de workshop erg leuk. Margriet vertelt met zo ontzettend veel passie en enthousiasme over chocolade, dat je er zelf ook enthousiast van wordt!

Lees verder >

Welness in Twente

Door Sandra op dinsdag 19 maart 2019.
Categorieën:ActiviteitenNieuws

Spa & Wellness bij Parkhotel De Wiemsel in Ootmarsum
Het hotel is al jarenlang een begrip in Twente, maar zelf heb ik onlangs kennis gemaakt met de Spa & Wellness. Het hotel en de Spa stralen een en al luxe uit, wat een heerlijke plek! Ze maken hier met name gebruik van producten van Babor en je kunt hier terecht voor diverse schoonheidsbehandelingen.

★ Spa & wellness bij Parkhotel De Wiemsel

 

Lees verder >