Er op uit in Twente

Door Sandra op dinsdag 26 februari 2019.


Cosmos Sterrenwacht

Tijdens ons verblijf bij Erfgoed Bossem in Lattrop hebben we diverse uitstapjes gemaakt in het mooie Twente.

De donderdag, op de dag van aankomst, werden we verwacht bij de Cosmos Sterrenwacht, vlakbij het Erfgoed.

 

 

We kregen een vol programma met uitleg over de sterrenkijker binnen en buiten, een filmpje over het sterrenstelsel en afbeeldingen in een koepel. Voor onze peuter was het wel te lang, we zijn eerder weggegaan. Het is vooral gericht op wat oudere kinderen, voor hen en de ouders wel heel interessant! Je kon in een koepelzaal namelijk heel mooi naar al die planeten boven je hoofd kijken.

Theeschenkerij en B&B Mossems

Vrijdagochtend werden we verwacht in Theeschenkerij en B&B Mossems. Een prachtig bedrijf en nog volop in ontwikkeling. De theeschenkerij, met heerlijk zelf gemaakte taartjes, en B&B zijn up and running. De pluktuin wordt nog gemaakt, daar zijn we ook wel heel benieuwd naar! We kregen uitgebreide uitleg hoe het geheel is gestart. Het is namelijk een familiebedrijf, behorend bij een boerderij. Het staat op een prachtige plek, met uitzicht op de weilanden. Het is volledig van hout gemaakt, dus niet te missen als je richting de sterrenkubus rijdt. We kregen hier allerlei foto’s van te zien. Leuk om zo de opbouw van zo’n theeschenkerij te zien.

Ootmarsum

We hadden nog wat tijd voordat we op ons tweede adresje verwacht werden. We kwamen terecht in Ootmarsum, door de informatie in de goodiebag. Een prachtige stad met veel galerieën.

 

 

We zijn hier ook eens geweest toen onze peuter nog een baby’tje was, leuk om naar terug te keren! Ik zag dat er een onderwijsmuseum was, dat kon deze juf natuurlijk niet laten schieten. Ze hadden ontzettend veel materiaal van hoe het onderwijs vroeger was en hier allerlei leuke hoekjes mee opgezet. We konden zelf met een griffel schrijven met echte inkt. Dat vond onze peuter vooral heel interessant. Je mocht overal foto’s maken, dat heb ik dan ook volop gedaan. Mooie stockfoto’s voor de site :).
In de plaats kun je naar allerlei musea gaan, er is ook een open lucht museum en natuurlijk het museum van Ton Schulten. Genoeg horeca adresjes ook, dus je kunt je hier makkelijk een dag vermaken. Het openluchtmuseum is ook een aanrader, hier werken mensen in het weekend vaak zoals het vroeger ging. In Ootmarsum wordt ook regelmatig in vakanties en weekenden iets georganiseerd. De donderdagen eind juli en begin augustus kun je bijvoorbeeld naar de Siepelmarkt, een markt waar oude ambachten herleven.

Theehuis Dennenoord

 

 

Ons laatste adresje was in Nutter, bij Theehuis Dennenoord. Gelegen op een prachtige plek, met ook de mogelijkheid tot overnachten. De huisjes zijn van hout gemaakt en prachtig geschilderd. De high tea is hun specialiteit, die kregen wij dan ook! En wat was het lekker en veel! We namen zelfs een van de taartjes mee naar huis, we zaten zo enorm vol.

We kregen een soepje vooraf, de high tea bestond verder uit scones, zoete hapjes, quiche, sandwiches en andere hartige hapjes. Volop keus en veel te veel dus ;). Mjam!

Achter het theehuis en vakantiehuisjes was een klein speeltuintje, waar onze peuter natuurlijk ook even in moest spelen. Na het gespeel konden we dan ook vol en voldaan weer op huis aan.

We hebben genoten

Ik ben nog niet vaak in Twente geweest, het heeft me verrast. Er is ontzettend veel te doen en er zijn allerlei leuke adresjes die je net even moet weten. Vaak verstopt tussen de weilanden of de bossen, maar erg leuk om op bezoek te gaan. Daarom was ik ook heel blij met het programma dat wij kregen. Ik vind het juist leuk om die ‘verscholen’ plekjes te bezoeken. Het bezoekje aan het onderwijsmuseum was een leuke bonus die we zelf vonden. Verder zou je kunnen denken aan Tierpark Nordhorn wat er vlakbij ligt.

Ook is er natuurlijk veel natuur te vinden in Twente en kun je leuke routes volgen met de boswachter of op de fiets.

Ik ga zeker nog eens naar Twente terug! Kijk voor meer informatie op de site van VVV Ootmarsum.

Dit blog is geschreven door juf Maike, zij kreeg het programma van de VVV Ootmarsum-Dinkelland aangereikt.

 


Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Landgoed Singraven

Wij hebben al geluncht bij de historische watermolen het Singraven en genieten van het landgoed. Je kunt een wandeling maken door de prachtige tuin van het Huis Singraven, oh wat is het hier mooi, sereen en groen. Na een kaartje gekocht te hebben bij de Winkel aan de Dinkel – tegenover Restaurant de Watermolen – melden wij ons op tijd bij het hek van het landhuis. Met nog meer geïnteresseerden lopen wij samen met de gastvrouw via de lange laan naar het huis. Hier worden wij verwelkomd door de gastheer van vandaag.

 

Lees verder >

Natura Docet Wonderryck Twente

Door Diny op maandag 8 april 2019.

Als klein jongetje ging ik samen met mijn vader regelmatig naar het Natuurmuseum in Nijmegen. Ik kon me dan tijden vergapen aan de diorama’s met opgezette dieren. Achter glazen wanden waren hele landschappen gemaakt waarin je precies kon zien welke dieren met elkaar te maken hadden in het plaatselijke ecosysteem.

Lees verder >

Workshop: bonbons maken bij De Gouden Kruimel in Ootmarsum

Door Diny op dinsdag 12 maart 2019.
Categorieën:ActiviteitenNieuws

Workshop Chocolade en bonbons

Afgelopen week had ik Ladies Night met mijn collega’s en tijdens deze gezellige avond volgden wij een workshop Chocolade en Bonbons maken bij De Gouden Kruimel in Ootmarsum. Wat hadden we een leuke avond! De workshop werd gegeven door Margriet, de eigenaresse van De Gouden Kruimel. Ook als je niet zo van chocolade houdt (bestaat dat?), is de workshop erg leuk. Margriet vertelt met zo ontzettend veel passie en enthousiasme over chocolade, dat je er zelf ook enthousiast van wordt!

Lees verder >